Inspiration til haveprojekter

Inspiration til haveprojekter


- Tag et kig på nogle af vores tidligere projekter - 

RHODODENDRONBED I STENHØJ


- Spændende surbundsbed i flere etager -

Denne kunde ønskede hjælp til at skabe et surbundsbed fyldt med smukke og velduftende rhododendron, azaleaer, japansk løn og lyng stående i en stenhøj i flotte kampesten.

ROSENBED MED STI


- Velduftende idyl -

Tænker du som mange andre, at efteråret betyder, at haven går i hi, og dermed også nogle af de tanker og idéer man har for den perfekte have? Efteråret behøver ikke betyde stilstand i haven - tværtimod er det et perfekt tidspunkt at gøre haven klar til at kunne nydes til foråret og sommeren.  

Vi har færdiggjort dette flotte rosenbed, der omkranses af en kant med lavendel hos en glad og tilfreds kunde. Det kommer til at stå helt fantastisk allerede fra juni måned næste år hvor farverne gul, rød og rosa vil pryde bedet helt frem til november.

Efteråret er en fantastisk tid at sætte roser, og især barrodsroser, der giver de sundeste roser. Og man sikrer sig, at bedet vil stå i fuld flor allerede fra næste sæson.

Afslutningsvis fik vi puttet roserne i en dyne af flis, så de kan holde varmen gennem den kolde vinter.

HJERTEFORMET BEDKANT OM SURBUNDSBED


- Forbederelse til foråret -

Vi har lavet dette flotte hjerteformet surbundsbed under et fantastisk hjertetræ.

Selvom sæsonen ikke var til at plante surbundsplanter, valgte vi i samarbejde med kunden at få lavet alle de forberedende dele, sådan at vi så snart det lune forår kommer, er klar til at sætte nogle flotte stedsegrønne surbundsplanter ned til at pryde under det flotte hjertetræ. 


FLOTTE BEDKANTER


- En god indkransning af dit bed  -

Flere kunder rækker ud til os for at få sat bedkanter, som flot kan indkranse et bed eller et område. Her er der både mulighed for at lave en snorlige kant eller være kreativ med forskellige former og materialer.

- Se f.eks. vores flotte hjerteformet bedkant ovenfor - 

VILDMARKSBAD


- Wellness i naturen -

Solnedgang, champagne og dampende varmt vand, mens man er helt tæt på naturen – det lyder ikke dårligt vel? Det synes vores kunde i hvert fald ikke, hvorfor de ønskede Filtenborg Havers hjælp til at omdanne det bagerste af haven til det skønneste vildmarksbad. Som I kan se, var resultatet fortryllende!

CIRKELTERRASSE


- Fantastisk opholdssted i haven -

En kunde ønskede at give nyt liv til et ubrugt hjørne i haven, hvor der stod et flot lindetræ med en kyssebænk rundt om. Vi lavede her en elegant cirkelterrasse i mørkegrå portugisiske chaussesten med en støttemur sat i herregårdsblokke. Nu mangler vi bare noget fantastisk sol, så græsset rundt om kan gro! 

På den måde fik kyssebænken sin fortjente terrasse, hvorfra man kan nyde den smukke aftensol.

BLOMSTERENG


- Bivenlig og smuk eng -

Kunden ønskede at omdanne dele af græsplænen til en smuk blomstereng, som står smuk gennem sommeren samtidig med at gøre en ekstra indsats for insekter og biodiversiteten.

TRÆTERRASSER


- Fundament for skønne sommerstunder -

For mange er terrassen et samlingspunkt for familien eller en mulighed for at skabe et åndehul i fjerne kroge af haven. Enten som den klassiske hverdags træterrasse eller som en del af et lidt anderledes drømmeprojekt, som underlag til et vildmarksbad. 

EN KÆRLIG HÅND


- Når haven får et magisk touch -

Filtenborg Haver hjælper ligeledes, når haven trænger til en kærlig hånd, frugttræerne skal ordnes eller kanterne blot skal stå knivskarpe og snorlige.

FRUGTHAVE M. HØJBEDE I CORTENSTÅL


- En lækker og sanselig frugthave - 

Vores kunde ønskede at omdanne den tilgroet baghave til en skøn frugthave med højbede i cortenstål fyldt med lækre bærbuske omkranset af smukke frugttræer samt et stengærde til at indramme kompostpladsen.